HVAD LAVER EN TAGDÆKKER?

Som tagdækker får du et frit og selvstændigt arbejde, som oftest foregår i højden. Du får en flot udsigt under åben himmel, og der er ikke to tage eller dage, der er ens. Som tagdækker får du en arbejdsdag, der er både afvekslende og som stiller krav til din fysik og kreativitet.

Uddannelsen til tagdækker varer Inkl. grundforløb 1 og 2, fra 3 år og 3 måneder til 3 år og 9 måneder, afhængig af startdato.

Under praktikken vil du komme til at arbejde sammen med en erfaren tagdækker, som kan lære dig om fagets discipliner. Du skal kunne lide at arbejde udendørs, og du skal have lyst og evne til både at kunne arbejde sammen med andre, samtidig med at du skal kunne arbejde selvstædigt.

Med svendebrevet i hånden kan du gå direkte i job og skabe dig en karriere i en privat tagdækkervirksomhed. Du vil også have gode faglige forudsætninger for at starte egen virksomhed.

Muligheder for videreuddannelse som udlært tagdækker
Med supplerende undervisning inden for fagene dansk, matematik og fremmedsprog vil du kunne få adgang til at

  • videreuddanne dig til konstruktør
  • få adgang til visse akademiske ingeniøruddannelser
Læs mere
Læs mere om uddannelsen på ug.dk, find din nærmeste erhvervsskole, læs vores interview med andre tagdækkerlærlinge eller få svar på eventuelle spørgsmål under spørgsmål og svar.